Vanaf nu maken wij onze jurken alleen nog maar in Marokko

Gepubliceerd op 6 februari 2021 om 02:54

Om voor werkgelegenheid te zorgen in arme gebieden in Marokko design en maken wij onze jurken nu alleen maar nog in Marokko. Wij hebben goed nagedacht wat de voordelen hiervan zijn. De afgelopen jaar zijn wij goed op onderzoek uit gegaan naar hoe de processen verlopen in Marokko wat betreft het laten maken van jurken. Zoals de Takchita jurken, Kaftan jurken, Djellaba jurken, Tunieken en kimono's.

Wij hebben gemerkt dat de meeste mensen die dit werk doen uit 2 groepen bestaan. Studenten, vrouwen en mannen uit armen gezinnen. De studenten doen dit als bijbaan erbij zodat zij een zakcentje over hebben om naast hun studie leuke dingen te kunnen doen. Maar ook om bv om hun studentenkamer ermee te kunnen betalen. Bij arme gezinnen hebben wij gemerkt dat wanneer het gezin niet kan rondkomen met de inkomen van de vader, de moeder een bijbaan heeft als naaister in jurken.

Nadat wij met verschillende studenten, arme gezinnen hebben gesproken en deze processen na zijn gegaan. Heeft het ons erg geraakt. 

Door alleen onze jurken in Marokko te laten maken dragen wij bij aan een goede doel, namelijk werkgelegenheid van 2 zeer belangrijke groepen in Marokko. Deze groepen dragen bij aan de toekomst van Marokko.

Sindsdien raad ik elke Marokkaan en moslima aan om geen jurken meer aan te schaffen waar zijn oorsprong uit het oosten of INDIA komt. Draag voortaan ook bij aan werkgelegenheid in Marokko. Voor mensen die zich hebben afgevraagd waarom wij de afgelopen jaar heel veel Design & Make jurken hebben verwijderd van onze website hebben hier nu antwoord op gekregen.

Marokkaanse vrouw die in Marokko als naaister werken in fabrieken.

Marokkaanse meisjes die overdag studeren en in de avond een bijbaan hebben als naaister.

Marokkaanse mannen die in de textiel branche in Marokko werken. Marokko behoort in de top van de wereld in textiel maken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.