✅Pagina kaftan dresses en Pagina tunieken zijn momenteel onder constructie. Binnen 7 dagen zullen deze pagina’s weer beschikbaar zijn. 🛍In de winkel hebben wij genoeg op voorraad!

Blog pagina van TKdressmodePersbericht: Wij zullen
Vanaf heden onze kaftans en Takchita’s promoten op onze Facebook Pagina TKDressmode. U kunt hiervoor Ook gaan naar www.TKdressmode.nl


Onze Djellaba’s zullen wij aanbieden op onze nieuwe gewijzigde facebook pagina naam:

Djellaba Boutique

Deze naam zullen wij vervangen met de Facebook bedrijfspagina:

Takchita & kaftan & Abaya webshop Ladies Fashionwin actie 

09-05-2019

Update! € 50 euro win actie voor aanmelden nieuwsbrief. de winnaar is C.Bouhandouaz uit Utrecht!

 25 maart 2019

TK dressmode krijgt voor 7 maart 2019, minimaal 60 verschillende modellen takchita's en kaftans binnen.

zorg dat je binnenkort weer een kijkje komt nemen. Neem ook af en toe een kijk naar de filmpjes die wij maken, van jurken die wij van klanten hebben gemaakt. binnenkort komen er een heleboel filmpjes bij. U weet dan meteen waar u aan toe bent als u een jurk bij ons besteld die op maat gemaakt moet worden, aan de hand van de foto's die wij plaatsen.Modegeschiedenis Van De Kaftan: Marokko'S Traditionele Kleding

Gedragen over de hele wereld, de kaftan (caftan) heeft lang zowel felbegeerde mode als culturele status gehouden. In Marokko heeft het echter een speciale betekenis. De jurk wordt exclusief door vrouwen gedragen, zowel als een alledaagse outfit als haute-couture kleding - afhankelijk van het materiaal. The Culture Trip presenteert een geschiedenis van een van de kledingstapels van Marokko.

De eerste vermelding van de kaftan in Marokko verscheen in de 16 e eeuw,De eerste vermelding van de kaftan in Marokko verscheen in de 16 e eeuw, hoewel de kaftan al lang in het Midden-Oosten en Perzië gedragen was voor deze tijd. Het was tijdens het bewind van de Abbassides dat het kledingstuk zijn weg naar Andalusië bereikte in de negende eeuw, de West-Islamitische regio die uiteindelijk werd geregeerd door de Marokkaanse Berber Almohad-dynastie. Na de Spaanse inquisitie, resulterend in de gedwongen bekering tot het christendom of de verdrijving van moslims en joden uit Andalusië, vluchtten veel inwoners naar het nabijgelegen Marokko en brachten hun traditionele kleding mee. En de benodigde materialen - zijden draad en fijne stoffen - werden gemaakt om het rijke textiel te maken.

Hoewel katoenen kaftans in de medina in kleurrijke katoen met accentuerende stiksels en biezen rondzwemmen, zijn deze het meest geschikt voor het huis of op warme zomerdagen. De kaftan moet echter niet worden verward met de

djellaba, een traditionele jurk gedragen door zowel mannen als vrouwen in Marokko. Hoewel de kaftan en djellaba erg op elkaar lijken, is het verschil tussen de twee dat de laatste geen kap heeft. Noch zou de kaftan verward moeten worden met de omgorde tweedelige takchita, echt elegante kleding. De bepalende kenmerken van een kaftan zijn de lange mouwen, vaak gedragen met hakken gezien de lengte van de snit. Elegantere kaftan-stijlen zijn gereserveerd voor speciale gelegenheden en huwelijksfeesten en worden met grote trots gedragen door alle klassen van de samenleving. In feite gaan echte fashionista's naar hun couturier voor een handgemaakte jurk die vaak is voorzien van kralen en versierd met borduurwerk en het gebruik van de beste stoffen die de individuele stijl van de vrouw vertegenwoordigen. Toen Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lalla Salma in een elegante stijl stapte kaftan tijdens de investituur van Koning Willem-Alexander in 2013, Hallo! Tijdschriftlezers stemden haar outfit als hun favoriet; en tijdens de bruiloft van de hertog en hertogin van Cambridge in 2011, plaatste haar roze en gouden nummer haar op Hello! Magazine's meest elegante en best geklede gastenlijst.

Voor bezoekers die een casual, een Elegante, moderne of een Sjieke kaftan willen kopen, ga je naar de ( HOME PAGINA) van TKdressmode of bekijk pagina TAKCHITA & KAFTAN of TAKCHITA & KAFTAN | DESIGN & MAKE. Voor meer formele kaftans, inclusief op maat gemaakte ontwerpen, verwacht een haute-couturier een prijs te betalen die evenredig is aan de kwaliteit en het ontwerp.
Doneer hier voor een goed doel.

genaamd Kassita Helpcare.

Doneer bij TKdressmode aan een goed doel in Noord Marokko. een dorp genaamd Kassita heeft erg veel behoefte aan een speelplaats en een voetbalveldje. help jij mee met het realiseren van deze project?

 
 

 

Kassita is een klein Marokkaans dorp gelegen in het Rifgebergte. Het ligt in de regio Driouch.

In de afgelopen twintig jaar is de traditionele bebouwing uitgebreid met modernere gebouwen en huizen van remigranten. Het dorp is gelegen in het noorden van Marokko en ligt aan de splitsing van de hoofdweg die vanuit het zuiden komt en zich bij Kassita opsplitst in de richting van Nadoren Al Hoceima.

Het is een overstapplaats voor reizigers. De naam is afkomstig van het Spaanse woord voor wachthuisje.Dit refereert aan de periode van de Spaanse overheersing toen er een Spaans militair garnizoen was gevestigd. Het dorp ligt in het Beni Touzinegebied. Voor een afgelegen dorp zijn er veel voorzieningen. De meeste voorzieningen zijn cafés,kappers en winkels.

De voorzieningen die er niet zijn, dat zijn voornamelijk speelgelegenheden voor kinderen, sportcomplexen, buitenspeelplaatsen, buiten recreaties. Voor jongeren ergert het zich in frustratie dat deze voorzieningen er niet zijn. Waardoor ze vaak geneigd zijn te vertrekken uit deze plek. Vaak trekken ze weg naar de grotere steden. Ze nemen ook wel eens de beslissing om de illegaal de overstap naar europa te maken.

De landbouw wordt meestal gebruikt voor olijvenbomen die worden gemalen om er dan uiteindelijk olijfolie van te maken.

Wij van TKdressmode gaan dit jaar 2019 en volgend jaar 2020 Project genaamd KASSITA HELPCARE opzetten. En gaan proberen om voor jongeren/kinderen voorzieningen te gaan realiseren waar ze kunnen genieten van hun vrije tijd na schooltijd en in het weekend.

Wil jij helpen doneren aan dit project, dan waardeert TKdressmode dat enorm. De kinderen/jongeren zullen hartstikke blij zijn met uw bijdrage. TK dressmode en de kinderen/jongeren bedanken u in ieder geval enorm voor uw steun!

Ooit zei koning Hassan II  van Marokko deze woorden. 

Marokko, zei de oude koning Hassan II, is een boom. 'Een boom die zijn wortels in Afrika heeft, maar die ademt en leeft door zijn bladerdak in de Europese wind.

Wat refereert aan dat Marokko al meer dan 400 jaar in welke opzichte dan ook europa nodig heeft. Marokko heeft jullie steun nodig. 

U kunt dit bericht ook delen onder uw vrienden, kennissen en sociale media contacten. Vergeet niet dat Delen ook een vorm van donderen is!

textiel is letterlijk "al wat geweven is". Het woord is afgeleid van het Latijnse woord "texere" dat weven betekent. De textielproducten zoals die vroeger in een manufactuur werden geweven, noemt men wel manufacturen. meer info? klik hieronder