De 🇲🇦Marokkaanse🇲🇦 Fashion. 🤩🤩🤩

Gepubliceerd op 27 februari 2021 om 01:00

De Marokkaanse Fashion wordt steeds vernieuwend. Elke jaar wordt alles uit de kast gehaald om de nieuwste collecties te laten zien tijdens de bekende shows in Marokko. Zoalsla femmes du maroc die jaarlijks in Marrakech wordt gehouden. Alle top designers zijn hier aanwezig. Ook in Nederland is er een jaarlijkse evenement van Marokkaanse mode, deze vindt plaats tijdens Maroc Expo. Marokkaanse modeontwerpers presenteren dan hier de nieuwste collecties van de Marokkaanse jurken. 

Meeste bekende marokkaanse fashion item is decaftan, de naam komt uit midden oosten en werd toen voornamelijk gedragen door mannen. Tegenwoordig wordt de kaftan nog voornamelijk door vrouwen gedragen in vrolijke kleurtjes met kraaltjes en borduursels.

Wat typisch marokkaans is deTakchita, deze is samengesteld uit twee delen, de eerste laag wordt gevormd door een jurk van fijn en sierlijke gedecoreerd materiaal. De tweede laag is een gedetailleerde overjurk die vaak langs de voorkant dichtgeknoopt wordt met de traditionele sfifa, skali en akaak sluitingen. De bovenste laag wordt afgewerkt en versierd met borduursels, kralen, sfiffa en/of glitter. 

Djellaba wordt ook wel geschreven als jelleba is de kledingstuk die bijna dagelijks wordt gedragen inMarokko door de dames. Deze is makkelijk en lekker comfertabel. het is een lange jurk met lange mouwen en capuchon versierd met borduursels. Traditioneel zijnDjellaba's recht en lopen tot de grond, tegenwoordig worden ze steeds strakker en ook korter

klik hier voor Djelleba's die wij te koop hebben.🥰

Dit zijn anno 2021 demoderne traditionele  Diellabas.

Dit zijn de wat oudere traditionele djellaba's